Grote taalaanbieder VERSUS ZENd’r

20 oktober 2023

Een taaltraining/taalcursus volgen bij een grote aanbieder (bijv. Regina Coeli) versus een Zend’r incompany taaltraining:

Elk jaar komen klanten bij Zend’r taal met de vraag: “Wat is het verschil tussen een taaltraining bij … (een grote taalaanbieder) en een taaltraining bij Zend’r taal?”. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training verzorgd door vrijwilligers een betere optie. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerkers) past. 

Grote Aanbieders (bijv. Regina Coeli)

Voordelen:

 • Sterke reputatie: Grote taalaanbieders hebben vaak een solide reputatie en jarenlange ervaring in taaltraining.
 • Specialisatie: Ze bieden doorgaans een breed scala aan talen en gespecialiseerde taaltrainingen.
 • Intensieve benadering: De trainingen zijn vaak intensief, waardoor je snel vooruitgang kunt boeken.

Nadelen:

 • Hoge kosten: Kwaliteit komt met een prijskaartje. Trainingen bij grote aanbieders kunnen kostbaar zijn, vooral voor individuen of kleine groepen.
 • Standaard programma’s: Deze aanbieders hebben vaak gestandaardiseerde programma’s met beperkte flexibiliteit voor aanpassingen aan specifieke zakelijke behoeften.
 • Mogelijk minder persoonlijke aandacht: In grotere groepen kan persoonlijke aandacht en feedback beperkt zijn.

Zend’r Incompany Taaltrainingen

Voordelen:

 • Maatwerk: Zend’r Incompany Taaltrainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf en medewerkers.
 • Persoonlijke Begeleiding: Onze trainingen bieden persoonlijke begeleiding door ervaren taaldocenten, waardoor medewerkers vragen kunnen stellen en feedback kunnen krijgen.
 • Interactie en Conversatie: Actieve interactie en conversatie in de doeltaal bevorderen de spreek- en luistervaardigheden.
 • Flexibiliteit: Trainingsschema’s kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf, inclusief tijden en locaties.

Nadelen:

 • Mogelijk hogere kosten voor Individuen: Incompany trainingen kunnen kostenefficiënt zijn voor bedrijven, maar individuele deelnemers kunnen hogere kosten ervaren.
 • Beperkt aanbod van minder gebruikelijke talen: We richten ons voornamelijk op de meest gangbare talen, wat mogelijk niet geschikt is voor minder gebruikelijke talen.

De juiste keuze hangt af van de specifieke behoeften van jouw bedrijf en medewerkers. Als kosten geen grote belemmering vormen en je waarde hecht aan een gevestigde reputatie en standaardisatie, kunnen grote aanbieders zoals Regina Coeli aantrekkelijk zijn. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar maatwerk, persoonlijke begeleiding en flexibiliteit, kunnen Zend’r Incompany Taaltrainingen beter aansluiten bij de behoeften van jouw bedrijf.

Ongeacht de keuze die je maakt, onthoud dat het leren van een nieuwe taal een waardevolle investering is voor de groei van je bedrijf. Het verbetert de communicatie en opent deuren naar nieuwe zakelijke kansen en internationale samenwerking.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *