Reviews

  1. Reviews

Voordat ik mij inschreef voor een taaltraject bij Elise, wilde ik gewoon de Nederlandse taal beter leren beheersen. Mijn Nederlands is zeker verbeterd!
Elise legt het goed uit en ze heeft veel geduld. Het meest nuttig vond ik het resultaat: dat ik nu betere zinnen kan maken. Daarnaast is mijn algemene ontwikkeling verbeterd. Ik zou een ander zeker aanraden een cursus bij Elise te volgen.

Maw Jindaruk Jinpla, Thailand

Administratief medewerker sanitairgroothandel

Aan het begin twijfelde of het moeilijk was. Ik besloot contact met Elise op te nemen omdat ik het op school, bij een groot taalinstituut, veel te druk vond (overbevolking). Met jou ging alles beter. Elises lessen hebben het voor mij gemakkelijker gemaakt om met werk
om te gaan. Het meest nuttig vond ik een gesprek voeren: dat was voor mij het gemakkelijkst.
Ik beveel Elise aan, omdat onderwijs bij haar bedrijf niet moeilijk is. Ik begrijp grammatica nu beter en spreek sneller.

Hadi Shahoud, Syrië

Eigenaar Car stylist Noordwijkerhout

Elise wil ik je zeker aanbevelen, want de lessen hebben me betere communicatie met mensen in het Nederlands opgeleverd. Ik heb haar dan ook aanbevolen aan nieuwe collega’s en zij zijn daarna taallessen gaan volgen.
Ik wilde heel graag beter leren schrijven in het Nederlands. Dat is gelukt!

L. C.

Voorraadcontrole bij sanitairgroothandel

Op een gegeven moment twijfelde ik of ik nog wel op mijn plek zat binnen deze functie. Ik wist niet meer wat ik goed deed. Aan het begin was ik vrij onverschillig, maar toen kwam het besef dat ik nooit dommer zou worden van de lessen Nederlands, dus toen stond ik er wel voor open! Ik zag zelf ook wel dat de zinsopbouw niet goed was.
Ik worstelde met communicatie naar externen en de klanten toe, voornamelijk de schrijfvaardigheid: zinsopbouw en de juiste ’toon’ (tone of voice), maar ook spelling en formulering.
Wat hebben de lessen mij tot nu toe opgeleverd? Ik heb er nog maar een paar (3) gehad, dus dat is nog moeilijk om te zeggen. Wat ik wel al merk: ik denk nu veel meer na over mijn taalgebruik via mail naar klanten toe. Graag zou ik meer les krijgen over hoe ik goede mails typ. We gaan steeds een stapje verder, dus ik denk dat dat vanzelf wordt behandeld. We starten nu met het schrijven van formele brieven, dus ik denk dat ik daar veel uit kan halen.
Elise is prettig in de omgang, niet zo stijfjes of streng. Ik zou niet weten wat je moet veranderen. Ik vind het fijn dat het één-op-één lessen zijn, want dan pik ik meer op dan dat ik met een paar man zou zijn. En de lessen zijn gevarieerd.
Zou ik jou aanbevelen? Als je je twijfels hebt aan je eigen schrijfvaardigheid/kunnen en je denkt: ‘ik kan wel een opfrissing gebruiken’, dan zou ik zeggen: doen!

M.v.B

Administratief medewerker

Ik heb niet zo lang de cursus gehad maar voor de korte tijd waren de resultaten opmerkelijk. Aan het begin twijfelde ik: het leek heel moeilijk aan het begin. Ik worstelde met de grammatica. Uiteindelijk heb ik veel nuttige regels geleerd over grammatica, die ik toepas in mijn studie en deels in mijn functie. Het leukst vond ik de diversiteit van de onderwerpen tijdens de lessen: vaak verwerkte Elise de actualiteit in de lessen, bootste ze een praktijksituatie na of moesten we met elkaar praten of discussiëren. Ik zou de lessen van Elise zeker aanbevelen, omdat ik zelf heb veel geleerd. Na de eerste les had ik geen twijfels. Ik had het geprobeerd en ik vond het leuk.

Lyuboslav Borisov, Polen

Vloeroperator Verhoeven.eu

Ik neem deel aan de lessen Nederlands, want ik werd gevraagd door mijn teamleider. De reden hiervan is dat ik het erg moeilijk vond om te schrijven en om te communiceren met collega’s. Tot nu toe hebben de lessen me opgeleverd dat ik in alles beter ben geworden:
communicatie met collega’s en het lukt me iets beter om een mail te schrijven. Wat mag je verbeteren? Je mag meer programma’s van tv gebruiken in je lessen. Dat vind ik altijd erg gezellig en leuk.
Je bent echt leuk. Als je slecht was, dan kom ik niet langer. Je maakt de Nederlandse les makkelijk en helpt me beetje bij beetje verder. Het meest nuttig en waardevol vind ik de spreeklessen over ons leven en leeslessen uit het boek en uit de krant. Ik zou je zeker aanbevelen: dat heb ik al tegen een paar jongens en meisjes gezegd. We begrijpen elkaar niet (ik spreek Arabisch en Nederlands
en geen Engels, zij alleen Pools en Engels bijv.) en dan zeg ik dat ze naar Nederlandse les moeten.
Zolang jij tijd voor mij hebt, kom ik graag naar je les! Ik heb bij jou sneller Nederlands geleerd dan dat ik in Egypte Engels leerde. In Egypte heb ik 3 jaar Engelse les gehad, maar ik ben alles vergeten (ik weet alleen nog ‘how are you’ en ‘i’m fine, thank you’). Ik vind het knap dat je zoveel geduld hebt met mij!

Achmed Tawfik

Aan het begin twijfelde ik: op les gaan na mijn ploegendienst, betekende minder vrije tijd. Daarnaast was ik erg onzeker, ik durfde bijna niet te spreken in het Nederlands. Ik ben een timide persoon. Aangezien mijn werkgever de lessen betaalt, maakte ik snel een keuze. Zo kan ik op het werk praten met mensen die geen Engels spreken, dat is echt superfijn. Ik vind het ook fijn dat Elise goed Engels spreekt, want bij onduidelijke onderdelen kunnen we een stukje Engels spreken met elkaar. Ik vind oefeningen met gaten fijn, zodat ik snel nieuwe woordjes leer.
Collega’s zou ik zeker aanbevelen deel te nemen aan de lessen, omdat ze dan geen tijd hoeven te verspillen aan woon-werkverkeer, want de lessen zijn op het werk! Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik de eerste proefles had ervaren. Het grootste resultaat tot nu toe: ik ken meer woorden, dus communicatie op het werk is makkelijker (maar ik ben pas net een maand bezig!)

Arkadiusz Strycharczyk, Polen

Magazijnmedewerker, sanitairgroothandel