FAQ – veelgestelde vragen

 1. FAQ

Over onze taaltrainingen

Kan ik gebruikmaken van het Stap-budget?
De trainingen van Zend’r taaltrainingen komen niet in aanmerking voor het Stap-budget. Een van de regels die de overheid stelt voor dit budget, is dat een training voor maximaal 50% uit individuele lessen mag bestaan. En dat is nou juist ons specialisme.
Op welke data kan ik starten met een taaltraining?
Op een onderling afgesproken datum, zo snel mogelijk.
Wat voor programma’s bieden jullie aan?
Voor iedere cursist stellen we een persoonlijk programma samen voor een van de talen waarin we lesgeven. Uw leerdoelen zijn daarbij leidend, niet onze werkwijze. Uit hoeveel lesdagen uw training bestaat, is afhankelijk van uw wensen en doelen. Wilt u bijvoorbeeld vloeiend Engels leren spreken zonder enige voorkennis van de taal, dan zal uw training langer zijn dan wanneer u al goed Engels spreekt en alleen uw presentatievaardigheden wilt verbeteren.
Een training start sowieso met 15 lessen van 60 minuten.
Bieden jullie ook taaltrajecten naast de incompany trainingen?
Nee, wij zijn gespecialiseerd in incompany trainingen. Wel kunnen de lessen online plaatsvinden. Wellicht wil je werkgever je hierin faciliteren in de vorm van de juiste ruimte, voorzieningen en tijd.
Wat zijn de tarieven van Zend’r taal?
De tarieven starten bij € 81 voor 1 persoon, elke persoon die erbij komt kost +€ 10,- met een max van 8 deelnemers per groep. Je betaalt dus bijv. voor een 25-weekse training € 780 per persoon, bij een groep van 8 medewerkers, waarbij de gemiddelde leerder één of twee taalniveaus zal stijgen. Dit is echter een richtprijs: het hangt er natuurlijk vanaf wat het startniveau van de deelnemers is en welk eindniveau van hen wordt verwacht. Hoe groter en langduriger de opdracht, hoe voordeliger wij het (per persoon) voor u kunnen maken.
Hoe motiveer ik mijn medewerkers om deel te nemen aan een taaltraining?

Hieronder noemen we enkele strategieën die je als HR-manager kunt gebruiken om medewerkers te motiveren. We beginnen met de belangrijkste. Hiervan zien wij het meeste resultaat.

 • Betrek Managers en Leidinggevenden: Als managers en leidinggevenden enthousiast zijn over taaltraining, kan dit de medewerkers aanmoedigen om deel te nemen.
 • Bied interesse in de voortgang: wanneer de medewerker zich gehoord en gezien voelt in hoe hij zijn best doet en energie steekt in zijn persoonlijke ontwikkeling èn de ontwikkeling van het bedrijf, zal hij zich eerder aan uw bedrijf binden
 • Stel Doelen en Beloningen op: Stel haalbare doelen voor medewerkers en beloon hen als ze die bereiken. Beloningen kunnen variëren van certificaten tot kleine incentives.
 • Laat Succesverhalen Zien: Laat medewerkers succesverhalen horen van collega’s die dankzij taaltrainingen nieuwe kansen hebben gekregen.
 • Betrek Medewerkers in de Keuze: Laat medewerkers meebeslissen over de keuze van de taal die ze willen leren. Dit vergroot hun betrokkenheid.
 • Regelmatige Evaluatie: Houd regelmatig evaluatiesessies om de voortgang en het succes van de taalcursussen te bespreken.
 • Benadruk Bedrijfsdoelen: Leg uit hoe taalvaardigheid kan bijdragen aan het bereiken van bedrijfsdoelen, zoals het betreden van nieuwe markten of het verbeteren van klantenservice.

Door een combinatie van deze strategieën te gebruiken, kun je medewerkers aanmoedigen om deel te nemen aan incompany taalcursussen en hen motiveren om hun taalvaardigheid te verbeteren. Het tonen van de waarde en voordelen van taaltraining is vaak een krachtige drijfveer voor deelname.

Hoe wordt bepaald hoeveel dagen taaltraining ik nodig heb?
De lengte van de taaltraining die je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van de stap die je wil maken. Hoe uitdagend zijn je leerdoelen? En wat is je startniveau?
Een eerste stap die eigenlijk altijd goed is, is een training van een week. Daarna kun je samen met je taaltrainers bepalen wat een handige vervolgstap kan zijn.
Heb je een heel specifiek doel voor ogen, dan gaan we graag vooraf met je in gesprek om je een gedegen advies te geven.
Kan ik mijn taaltraining ook uitsmeren over een langere periode?
De taaltrainingen vinden plaats op vaste tijden in de week. Verplaatsen of verschuiven is twee keer mogelijk binnen een taaltrainingen van 15 weken.
Soms is het goed om een pauze te nemen om de nieuwe stof te laten bezinken. Bijvoorbeeld als u meerdere niveaus achter elkaar volgt.
Kan ik een training volgen samen met een collega?
Jazeker, dat kan. U kunt met een of meerdere collega’s tegelijk les krijgen. U volgt een programma dat speciaal voor u op maat is samengesteld. Dat gaat natuurlijk het best als u ongeveer hetzelfde niveau heeft en dezelfde doelen heeft.
Als er geen volledige overlap is qua niveau en doelen, dan kunt u ervoor kiezen een deel van het programma individueel te doen, zodat ieder ook aan persoonlijke leerdoelen kan werken. In dat geval volgt u bijvoorbeeld in de ochtend privélessen en in de middag een aantal gezamenlijke lessen. Hiervoor is geen vaste formule. We bekijken samen met u waar uw behoefte is en wat ieders wensen zijn.
Hoe wordt mijn startniveau bepaald?

Uw startniveau wordt gebaseerd op:

 • Het niveau dat u heeft behaald in de (intake)taaltoets die u maakt voorafgaand aan de taaltraining.
 • De indruk van de taaltrainer met wie u het adviesgesprek voert. Een deel van het adviesgesprek vindt plaats in de doeltaal.

Bij de aanvang van de training kan uw team van taaltrainers uw startniveau bijstellen als daar aanleiding toe is.

Ik wil me voorbereiden op het examen NT2 of het Staatsexamen. Kan dat bij Zend’r taal?
Jazeker! We kunnen u tijdens een intensieve taaltraining voorbereiden op het examen. Het examen wordt afgenomen bij een regionaal DUO-examencentrum.
Ik overweeg een taaltraining bij Zend’r taal te volgen. Is dit iets voor mij?

Veel mensen hebben bij Zend’r taal een vreemde taal geleerd. Juist doordat we de training helemaal aanpassen aan wat u nodig heeft, gaat het leren van een taal bij ons vlot. Er zijn twee zaken waar u rekening mee moet houden:

 • Vanwege de intensiteit van de training is het belangrijk dat u kunt studeren en gemotiveerd bent om uw persoonlijke doelstellingen te behalen.
 • We hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar.

Tijdens het intakegesprek bespreekt u met een taaltrainer uw wensen en kan de taaltrainer u een goed advies geven over hoe u het best de vreemde taal kunt leren.

Over het aanmelden bij ZENd’r Taal

Hoe lang duurt het voordat ik een training kan volgen bij Zend’r taal?
Dat is afhankelijk van onze beschikbaarheid en dit kan sterk verschillen per taal. Omdat we individuele taaltrainingen verzorgen is onze capaciteit begrensd. We adviseren u om tijdig contact met ons op te nemen als u al weet dat u in een bepaalde periode een taaltraining wilt volgen.

Bel voor onze actuele beschikbaarheid met 06-21341930.

Hoe weet ik of ik de taaltoets goed heb gemaakt?
Meteen na afronding van de intaketoets krijgt u uw score te zien. Tijdens uw persoonlijk adviesgesprek bespreekt de taaltrainer met u het resultaat. Ook zal de taaltrainer dan met u een gesprek voeren in de doeltaal om een goede indruk te krijgen van uw spreekvaardigheid.
Hoe ziet de taaltoets eruit?
Tijdens de online toets krijg je vragen die oplopen in moeilijkheidsgraad. De toets stopt zodra je een aantal vragen niet goed hebt beantwoord. Bereik je een bepaald niveau, dan krijg je ook een aantal schrijfopdrachten. Daarmee krijgen we een beeld van jouw actieve kennis van de taal.
Kan ik het resultaat van mijn toets zien?
Dat is afhankelijk van het aantal open vragen. Sommige vragen moeten beoordeeld worden door een taaltrainer. Daarnaast vinden we het belangrijk om je spreekvaardigheid mee te nemen in het bepalen van je niveau. Vandaar dat we je aan het eind van de intake een startniveau geven dat is gebaseerd op de toets en het gesprek in de doeltaal.
Ik ben een beginner. Is het nodig dat ik de taaltoets maak?
Ook als beginner vragen we je de taaltoets te maken. Vaak weet je namelijk al meer dan je denkt.
Wat gebeurt er als ik de taaltoets niet maak?
Tijdens je intake maakt de taaltrainer een inschatting van je startniveau. Maak je de taaltoets vooraf niet, dan is de inschatting van je niveau minder accuraat.

Over het leren van een vreemde taal

Ik heb geen talenknobbel. Kan ik wel een taal leren?

Iedereen die al een taal spreekt, kan ook een vreemde taal leren.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de een makkelijker een taal oppikt dan iemand anders. Bijvoorbeeld:

 1. Iemand die niet bang is om fouten te maken en gesprekken aanknoopt met jan en alleman, praat al snel een stuk makkelijker in een vreemde taal dan iemand die naar hem luistert en telt hoeveel fouten hij hoort.
 2. Iemand die de taal al vaak gehoord heeft, heeft meer gevoel voor de taal en zal sneller leren. Ook in je moedertaal zul je je meestal niet bewust zijn waarom je de woorden in een bepaalde volgorde zet, je weet gewoon dat het zo klopt. Zo werkt dat ook als je veel luistert en leest in de vreemde taal.
 3. Als je bijvoorbeeld al Frans spreekt, dan zul je het Spaans makkelijker oppikken. Dat komt doordat veel woorden en de grammatica op elkaar lijken. Spreek je alleen je moedertaal, dan zul je naast de nieuwe taal ook moeten leren hoe je een taal leert en zul je eraan moeten wennen dat een andere taal anders opgebouwd kan zijn.
 4. Niet alle methodes om een vreemde taal te leren, werken even goed. Zo kun je jarenlang bezig zijn met het onder de knie krijgen van de grammatica terwijl je het nog steeds moeilijk vindt een gesprek te voeren.
Hoe weet ik of ik een A2-niveau heb?

A2 is een van de niveaus uit het Europees Referentiekader voor talen. Als je dit niveau bereikt hebt, heb je een basis in een vreemde taal.
Je hebt een A2-niveau als je je herkent in onderstaande punten:

 • Je kunt in de vreemde taal vertellen over jezelf, je werk en je omgeving.
 • Het verstaan van de taal vind je nog lastig. Het helpt je als je gesprekspartner langzamer praat en eenvoudige zinnen gebruikt.
 • Je kunt deelnemen aan een eenvoudig gesprek. Het is nog een uitdaging om het gesprek zelf op gang te houden.
 • Je kunt de belangrijkste punten begrijpen uit een korte gesproken of geschreven tekst.
 • Je kunt korte en eenvoudige notities schrijven.

Wil je een conversatietraining volgen bij Zend’r taal, dan heb je minimaal een A2-niveau nodig.

Heb je nog geen A2-niveau en zoek je een taaltraining waarin de nadruk ligt op het spreken van de taal, dan helpen we je natuurlijk ook graag. We adviseren je graag een uitgebreidere training, waarin je in de volle breedte werkt aan het ontwikkelen van je vaardigheden in de taal. In al onze trainingen ligt de nadruk op spreken, waardoor je twee vliegen in een klap slaat.

Hoe weet ik of ik een B1-niveau heb?

B1 is een van de niveaus uit het Europees Referentiekader voor talen. Met dit niveau kun je de taal zelfstandig gebruiken.
Je hebt een B1-niveau als je je herkent in onderstaande punten:

 • Je kunt gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen.
 • Je bent duidelijk te verstaan.
 • Je kunt je gesprekspartner over het algemeen goed verstaan. Hij of zij hoeft zijn natuurlijke spreektempo niet aan te passen.
 • Als je woorden tegenkomt die je niet kent, kun je uit de context vaak begrijpen wat de betekenis van het woord is.
 • Als je niet op een woord komt, kun je het wel omschrijven waardoor de ander je toch begrijpt.
 • Je bent je bewust van de belangrijkste culturele verschillen.
 • Je kunt een eenvoudige begrijpelijke tekst schrijven.

Wil je een presentatietraining, een sollicitatietraining of een training schrijfvaardigheid volgen bij Regina Coeli, dan heb je minimaal een B1-niveau nodig.

Heb je nog geen B1-niveau en wil je je toch voorbereiden op een presentatie of een sollicitatie, dan helpen we je natuurlijk ook graag. We adviseren je dan graag een uitgebreidere training, waarin je in de volle breedte werkt aan het verbeteren van je taalvaardigheid en speciaal inzoomt op presenteren of solliciteren.

Hoe lang doe je erover om een taal te leren?

Hoe lang het duurt voor je een vreemde taal spreekt, is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het gewenste niveau
 • Je startsituatie
 • De taal die je wil leren
 • Het aantal uren dat je besteedt aan je studie
 • De effectiviteit van de methode

Het niveau dat je wil bereiken

Wil je vloeiend over allerlei onderwerpen kunnen spreken zodat niemand je kan onderscheiden van een native speaker, dan kost dat veel tijd. Jaren. Het is anders wanneer je vooral dagelijkse dingen wilt kunnen in een vreemde taal zoals boodschappen doen, een gesprek voeren met de buren en het lezen van de krant. Dat heb je sneller geleerd.

Als beginner leer je vrij snel nieuwe dingen en merk je dat je al snel korte gesprekjes kunt voeren in de nieuwe taal. Hoe meer gevorderd je wordt, hoe meer tijd er nodig is om een niveau hoger te komen. Simpelweg omdat je taal steeds rijker wordt.

Vraag je af wat je wil kunnen, in welke situatie, dan kun je gericht naar je doel toe werken.

Je startsituatie

Ook je ervaring met taal leren bepaalt hoe snel je een taal oppikt. Heb je al vaker een vreemde taal geleerd, dan weet je hoe je dat kunt aanpakken.

Daarnaast speelt je huidige niveau in een taal een rol bij hoe groot de stap is die je moet maken om op het niveau te komen dat je wil bereiken. Wil je bijvoorbeeld een goede presentatie in het Duits kunnen geven, dan ben je sneller op het juiste niveau als je al kunt deelnemen aan een eenvoudig Duits gesprek dan wanneer je nog geen woord Duits spreekt.

Welke taal wil je leren

Een taal die verwant is aan je moedertaal leer je sneller dan een taal die daar meer van afwijkt. Voor westerlingen is het makkelijker om een germaanse of een romaanse taal te leren, zoals Duits, Frans en Spaans. Hoe meer overeenkomsten tussen talen, hoe sneller het leerproces gaat. Zo leert een Duitser over het algemeen makkelijker Nederlands dan een Amerikaan, en een Italiaan spreekt sneller Frans dan een Duitser.

Het aantal uren dat je eraan besteedt

Er zijn instituten die berekend hebben hoeveel uur je een taal moet leren voordat je de taal kunt spreken. Het is te eenvoudig om het helemaal toe te schrijven aan het aantal studie-uren, maar het is wel logisch om aan te nemen dat je met een uur studie per dag sneller een taal spreekt dan met een half uur per dag.

De effectiviteit van de methode

De manier waarop je leert kan heel effectief zijn waardoor je flinke stappen maakt of juist helemaal niet. Uit ervaring weten we dat de meest effectieve manier om een taal te leren, de volgende kenmerken heeft:

 • Individueel
 • Gericht op jouw situatie
 • Gericht op jouw niveau
 • Gericht op jouw doel
 • Met de juiste intensiteit: zorg dat je in een flow komt waardoor je blijft leren

Doorgaan tot je de taal spreekt

Vroeger werd er al gezegd dat als je echt een taal wilde leren, je het beste naar de Nonnen van Vught kon gaan. Missionarissen en diplomaten die de wereld in trokken, bleven in Vught totdat ze de taal goed genoeg spraken. Bij de meeste andere beroepen was er minder tijd beschikbaar om een taal te leren. Ze leerden dan in stappen steeds beter de taal. Dat is wat nu nog steeds het meest voorkomt.

Toch komt het nog steeds voor dat mensen meteen een hoog niveau willen halen. Bijvoorbeeld bij buitenlandse luchtverkeersleiders of artsen die in een ander land gaan werken. We adviseren hen gemiddeld zeven weken in ons instituut voordat ze de taal volledig kunnen gebruiken.

Hoe lang doe jij over het leren van een taal?

Ben je benieuwd hoe lang het duurt voordat jij iets specifieks kunt in een vreemde taal? Een taaltrainer kan daar een goede inschatting van maken als hij of zij iets meer weet over jouw situatie en je huidige niveau. Bij Zend’r taal voer je voor je training een intakegesprek met een taaltrainer en maak je een taaltoets om een inschatting van je niveau te maken. In het gesprek geeft de taaltrainer een advies over de lengte van je training. Benieuwd? Meld je aan voor een training!

Kun je op latere leeftijd nog een taal leren?

Op alle leeftijden kun je een vreemde taal leren. Als volwassene leer je zelfs sneller een vreemde taal dan dat je je moedertaal leerde als kind!

Een vreemde taal leer je op een andere manier dan je moedertaal:

 • Je begrijpt de betekenis van de woorden al en hoeft er alleen maar een nieuw woord voor te leren. Leg een 4-jarige maar eens uit wat een hypotheek is, terwijl jij alleen maar hoeft te weten dat een Engels woord voor hypotheek mortgage is.
 • Als volwassene kun je makkelijk verbanden leggen en associëren, waardoor je nieuwe woorden beter onthoudt.
 • Je hebt al kennis van grammaticale regels. Dat helpt bij het begrijpen van de afwijkende grammatica in een andere taal.
 • Een kind heeft een eenvoudige woordenschat. Als volwassene ligt de lat een stuk hoger.

Van kinderen kunnen we op dit gebied twee dingen leren:

 1. Je mag fouten maken. Het belangrijkste is dat je praat.
 2. Het is het best om intuïtief te leren en de taalregels af te leiden uit het taalgebruik in plaats van regels en woordjes in je hoofd te stampen.

Het heeft een aantal voordelen om als volwassene een vreemde taal te leren:

 • Het is goed voor je hersenen. Door iets nieuws te leren, houd je je hersenen actief. Omdat taal in allerlei hersengebieden voorkomt, is het extra gezond voor je. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat mensen die meerdere talen spreken minder kans hebben op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.
 • Meerdere talen spreken is goed voor je carrière. Je bent interessanter voor werkgevers. De meeste bedrijven hebben veel internationale contacten en zitten te springen om medewerkers die meerdere talen spreken.
 • Door de taal te spreken, leg je makkelijker contact met mensen die die taal spreken. Dat is bijvoorbeeld een voordeel als je op vakantie gaat en graag van de gebaande paden gaat.
Hoe kun je het best een taal leren?

De manier waarop je het best een vreemde taal leert, kan per persoon verschillen. Maar er zijn twee dingen die voor iedereen even belangrijk zijn:

 1. Actief een taal leren
 2. Gemotiveerd blijven

Actief een taal leren

Zorg dat je tijdens het leren van een vreemde taal zoveel mogelijk in aanraking komt met de taal. Communiceer met native speakers, luister naar podcasts in de taal, kijk films of kook op basis van een recept in de taal. Op die manier worden al je zintuigen aangesproken en leer je de taal op een meer intuïtieve manier.

Toen je een vreemde taal leerde op school, lag de nadruk vaak op het leren van woorden en grammatica uit boekjes. Het nadeel daarvan is dat je nog lang zult moeten nadenken over het toepassen van al die regels. Door veel met de taal bezig te zijn, leer je juist op een onbewuste manier de grammatica kennen, zoals ook kinderen hun moedertaal leren.
Leer eerst communiceren in de taal, de perfectie volgt later wel als dat nodig is. Fouten maken mag!

Het is het meest effectief om een taal te leren via een individuele training. Op die manier kan de taaltrainer helemaal inspelen op jouw niveau, doelen en interesses.

Gemotiveerd blijven

Een taal leren is een complexe taak voor je brein. Zoals bij veel nieuwe ingewikkelde dingen die je wil leren is het lastig om vol te houden en je doel te behalen.
Als je een taal wil leren, blijf je op deze manier gemotiveerd:

 1. Bedenk vooraf wat jouw reden is om een taal te leren. Misschien zeg je dat je beter zakelijk Duits leren, maar vind je het eigenlijk nog belangrijker om een goede band op te bouwen met een aantal Duitse collega’s. Als je je hiervan bewust bent, is het makkelijker om vol te houden.
 2. Weet ook wat je wilt kunnen in een nieuwe taal en verspreid dat over kleinere doelen. Op die manier weet je wanneer je tevreden kunt zijn met het resultaat. Je kunt eindeloos doorgaan met het leren van een taal. Als je einddoel een heel verre stip op de horizon is, is de kans groter dat je ergens op de route ernaartoe afhaakt.
 3. Leer de taal die jij interessant vindt, die aansluit bij jouw belevingswereld, dagelijkse werk en situatie.
 4. Leer van mensen. Die kunnen je helpen, corrigeren en vooral complimenteren.

Een taal leren bij Zend’r taal

Bij Regina Coeli leer je een vreemde taal op een actieve manier. Je krijgt privélessen van native speakers, met wie je vanaf de eerste les al communiceert in je nieuwe taal over de onderwerpen die jij interessant vindt of nodig hebt in je dagelijks werk.

Tijdens de studieuren werk je over het algemeen met authentiek materiaal, zoals artikelen uit bladen, radio-uitzendingen en filmpjes. Daarnaast spreek je in het instituut met medecursisten die misschien jouw nieuwe taal wel als moedertaal spreken. Je hebt dus volop mogelijkheden om te oefenen!

Gemotiveerd blijven is geen probleem tijdens je training bij Zend’r taal. Je gaat net als de andere cursisten mee met het ritme van het instituut, waardoor het bijna automatisch gaat. Je taaltrainers houden nauwgezet bij hoe het met je gaat en geven je feedback over je voortgang. Het is altijd fijn om je horen hoeveel je al vooruit bent gegaan.

Over ZENd’r Taal language courses

Hoe houden jullie de kwaliteit van de taaltraining op een hoog niveau?
De kwaliteit van de taaltrainingen wordt voor het grootste deel bepaald door de kwaliteit van onze taaltrainers. We nemen dan ook alleen taaltrainers aan die onze trainingen op een hoog niveau kunnen verzorgen. Onze taaltrainers zijn allemaal ‘native speakers’, hoogopgeleid en ze spreken één of meerdere vreemde talen. Daarnaast hebben ze zeer diverse achtergronden met kennis van allerlei vakgebieden en sectoren, zodat ze goede gesprekspartners zijn voor onze cursisten. Bij indiensttreding krijgen onze taaltrainers een interne training van vier weken. Daarna verzorgen we bijscholingen voor ze.
Zijn de taaltrainers bij Zend'r native speakers of hebben ze specifieke onderwijskwalificaties?

Jazeker, ze zijn meestal native speakers en zijn hoogopgeleid (bachelor- of masterniveau in de taalkunde van de doeltaal)

Een taaltraining/taalcursus volgen in de bibliotheek versus een Zend’r incompany taaltraining:

Elk jaar komen klanten bij zender taal met de vraag: “Wat is het verschil tussen een taaltraining bij de bibliotheek en een incompany taaltraining bij Zend’r taal? “. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training verzorgd door vrijwilligers een betere optie. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerker) past.

Een taaltraining/taalcursus volgen via een online DLO/LMS versus een Zend’r incompany taaltraining:

Elk jaar komen klanten bij zender taal met de vraag: “Wat is het verschil tussen een online taaltraining en een incompany taaltraining bij Zend’r taal? “. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training die de medewerker online en in zijn eigen tijd moet volgen een betere optie. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerker) past.

Een taaltraining/taalcursus volgen bij een grote aanbieder (bijv. Regina Coeli) versus een Zend’r incompany taaltraining:

Elk jaar komen klanten bij zender taal met de vraag: “Wat is het verschil tussen een taaltraining bij een grote taalaanbieder en een incompany taaltraining bij Zend’r taal?”. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training die de medewerker online en in zijn eigen tijd moet volgen een betere optie. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerker) past.

Een taaltraining/taalcursus volgen bij een grote online aanbieder (bijv. Nedles) versus een Zend’r incompany taaltraining:

Elk jaar komen klanten bij zender taal met de vraag: “Wat is het verschil tussen een online taaltraining en een incompany taaltraining bij Zend’r taal? “. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training die de medewerker online en in zijn eigen tijd moet volgen een betere optie. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerker) past.

Overige vragen

Wat zijn de voordelen van het leren van een nieuwe taal voor mijn carrière?
Het is een verstandige keuze om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Daarnaast werk je aan internationale kansen, concurrentievoordeel, een mogelijk hoger salaris en verbeter je je cultuurkennis zodat je eerder en beter integreert.
Kan Zend'r Taaltrainingen mij helpen bij specifieke taalcertificeringen, zoals TOEFL of IELTS?
Jazeker, dat kan. Geef dat aan bij je aanmelding.
Wat is het ideale aantal uren per week om een taal effectief te leren?
Dat is 2 lesuren met een docent per week excl. 1 uur huiswerk.
Bieden jullie taaltrainingen voor specifieke sectoren, zoals zakelijk of medisch?
ij bieden voornamelijk taaltrainingen aan zakelijke sectoren.
Hoe weet ik welke taal het meest relevant is voor mijn professionele doelen?
De taal waarin jij je onzeker voelt, waarin je wellicht vaker tegen een klant zegt: ‘mail me maar’, of de taal die je vaak spreekt maar niet vaardig genoeg in bent.
Wat is de rol van cultuur in taaltraining bij Zend’r?
Cultuur is 70% van de taaltraining: de cultuur bevat dusdanig veel talige elementen, dat dit erg belangrijk is. Hoe eerder jij de cultuur zult begrijpen, hoe eerder je de taal zult verwerven.
Zijn er mogelijkheden voor online taaltrainingen, vooral voor mensen met een drukke agenda?
Jazeker, wij denken met u mee op maat. Online kan dan een hele fijne optie zijn.
Wat zijn enkele tips voor het behouden van taalvaardigheid op de lange termijn?

We hebben daarvoor enkele tips opgesteld:

 • Blijf Oefenen: Regelmatige oefening is essentieel. Lees, luister, spreek en schrijf in de taal om je vaardigheid op peil te houden.
 • Kijk Films en Luister naar Muziek: Kijk films, luister naar muziek en volg het nieuws in de taal die je wilt behouden. Dit helpt je om de uitspraak en luistervaardigheid te behouden.
 • Houd een Taalagenda bij: Schrijf dagelijks in een dagboek of notitieboek in de doeltaal. Dit helpt je woordenschat en schrijfvaardigheid te behouden.
 • Spreek met Native Speakers: Zoek mogelijkheden om met native speakers te communiceren. Dit kan in persoon zijn of online via taaluitwisselingsplatforms.
 • Herhaal Cursussen: Overweeg periodiek je taalcursusmateriaal opnieuw te bestuderen om de basisprincipes fris te houden.
 • Stel Realistische Doelen: Blijf gemotiveerd door realistische doelen te stellen, zoals het behalen van taalcertificaten of het reizen naar een land waar de taal wordt gesproken.
 • Lees Boeken in de Taal: Lees boeken, kranten of tijdschriften in de doeltaal om je leesvaardigheid en woordenschat te behouden.
 • Gebruik Taalapps: Er zijn tal van taalapps beschikbaar die je dagelijkse oefeningen en lessen kunnen bieden.
 • Omring je met de Taal: Versier je huis met labels in de doeltaal en omring jezelf met de taal in je dagelijks leven.
 • Doe Online Taaluitdagingen: Sluit je aan bij online taaluitdagingen of communities waar je je voortgang kunt bijhouden en gemotiveerd blijft.
 • Blijf op de Hoogte: Houd jezelf op de hoogte van actuele gebeurtenissen en trends in de landen waar de taal wordt gesproken.
 • Neem vervolglessen bij Zend’r Taaltrainingen: Overweeg het volgen van vervolgcursussen of conversatielessen bij Zend’r Taaltrainingen om je taalvaardigheid te blijven verbeteren.