Training Communicatieve Vaardigheden

  1. Training Communicatieve Vaardigheden

Training Communicatieve Vaardigheden

Communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar in elke professionele omgeving. Of je nu een manager, sales professional of een technicus bent, goede communicatievaardigheden zijn cruciaal voor succes. Met de juiste training en vaardigheden, kun je jouw communicatievaardigheden verbeteren en efficiënter en effectiever communiceren met je collega’s, klanten en stakeholders.

Een training Communicatieve Vaardigheden kan je helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om je boodschap helder en effectief over te brengen. Deze training richt zich op verschillende aspecten van communicatie, waaronder feedback, mondeling presenteren, gesprekken voeren, vergaderen, schrijven, stijl en argumentatie. Bij elke module wordt gebruikt gemaakt van de principes uit NLP: neurolinguistisch programmeren. Hieronder zullen we iets dieper ingaan op deze elementen.

Feedback

Constructieve feedback geven is niet altijd vanzelfsprekend. Om gewenst gedrag te bekrachtigen en de medewerker aan je bedrijf te binden is positieve feedback een krachtig middel. Het zit in onze aard om ons vooral te richten op de verbeteringen: de cognitieve gedragstherapie vertelt ons namelijk dat we van nature namelijk gericht zijn op overleven, op mogelijke bedreigingen. Kritische feedback ligt daarom vaak ontzettend gevoelig. Onze hersenen maken 80% meer synapsen (verbindingen) aan wanneer we een compliment horen of fijne, opbouwende feedback. Iedereen die samenwerkt kent het spanningsveld tussen dingen bespreekbaar maken of deze voorbij laten gaan: het zogenaamde ‘choose your battles’. Beter samenwerken en het behalen van betere bedrijfsresultaten begint echter met een fijne interne communicatie en goede feedbackcultuur.

Mondeling presenteren

Een belangrijk onderdeel van communicatie is het kunnen geven van presentaties. Of je nu een presentatie geeft voor een grote groep mensen of voor een klein team, je moet in staat zijn om je boodschap duidelijk en effectief over te brengen. In de training leer je hoe je een presentatie voorbereidt, hoe je je boodschap overbrengt en hoe je je publiek kunt betrekken.

Gesprekken voeren

In veel professionele situaties moet je in staat zijn om effectief te communiceren tijdens een gesprek. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een onderhandeling of een zakelijke meeting, je moet in staat zijn om jezelf duidelijk en overtuigend uit te drukken. In de training leer je hoe je gesprekken kunt voeren met verschillende typen mensen en hoe je effectief kunt communiceren om je doelen te bereiken.

Vergaderen

Vergaderen is een belangrijk onderdeel van het werkende leven en het is belangrijk om effectief te communiceren tijdens deze bijeenkomsten. In de training leer je hoe je een vergadering voorbereidt, hoe je jezelf presenteert tijdens een vergadering en hoe je actief kunt bijdragen aan de discussie.

Schrijven

Effectief schrijven is een belangrijk onderdeel van communicatie en van de training Communicatieve Vaardigheden. Of je nu e-mails, rapporten of andere documenten schrijft, je moet in staat zijn om je boodschap duidelijk en effectief over te brengen. In de training leer je hoe je je schrijfvaardigheden kunt verbeteren en hoe je effectief kunt communiceren door middel van schrijven.

Stijl

Je stijl van communiceren is ook belangrijk. In de training leer je hoe je je stijl kunt aanpassen aan verschillende situaties en hoe je jezelf het beste kunt presenteren in professionele omgevingen.

Argumentatie

Het vermogen om een goed argument te formuleren en te presenteren is een belangrijke vaardig.

training communicatieve vaardigheden

Ik heb niet zo lang de cursus gehad maar voor de korte tijd waren de resultaten opmerkelijk. Aan het begin twijfelde ik: het leek heel moeilijk aan het begin. Ik worstelde met de grammatica. Uiteindelijk heb ik veel nuttige regels geleerd over grammatica, die ik toepas in mijn studie en deels in mijn functie. Het leukst vond ik de diversiteit van de onderwerpen tijdens de lessen: vaak verwerkte Elise de actualiteit in de lessen, bootste ze een praktijksituatie na of moesten we met elkaar praten of discussiëren. Ik zou de lessen van Elise zeker aanbevelen, omdat ik zelf heb veel geleerd. Na de eerste les had ik geen twijfels. Ik had het geprobeerd en ik vond het leuk.

Lyuboslav Borisov, Polen

Vloeroperator Verhoeven.eu