Ernstig bedrijfsongeval in plasticfabriek na negeren stopsignaal

30 september 2023

Laatst las ik een artikel in AD (7 oktober 2023, Tilburg) dat er een ernstig bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden doordat een medewerker een stopsignaal negeerde. Wat bleek: er was sprake van een taalbarriere.

Het zal je als manager of eigenaar maar gebeuren.

Ik zie dat ook vaak gebeuren in bedrijven waar wij worden ingeschakeld: er vinden onverklaarbare fouten of ongevallen plaats. Vaak is de oorzaak onbekend.

Wist je dat taaltraining vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om het verminderen van het aantal fouten op de werkvloer? 🗣️💼

🚧 Op de werkvloer kunnen 𝐭𝐚𝐚𝐥𝐛𝐚𝐫𝐫𝐢è𝐫𝐞𝐬 leiden tot verwarring en misverstanden. Medewerkers die niet vol vertrouwen kunnen communiceren in de gebruikte taal, lopen het risico cruciale informatie verkeerd te begrijpen of over te brengen. Dit kan leiden tot fouten in productie, administratie of communicatie.

👥 Veiligheid op de Werkvloer: Taalvaardigheid is Essentieel

In industrieën waar veiligheid een topprioriteit is, zoals de bouw, de chemische industrie of de gezondheidszorg, kan een gebrek aan taalvaardigheid ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Het vermogen om snel en duidelijk te communiceren in noodsituaties is van levensbelang.

🔍 Taaltraining als Investering

Investeren in taaltraining op de werkvloer is niet alleen een investering in efficiëntie, maar ook in veiligheid. Het biedt medewerkers de kans om taalbarrières te doorbreken en beter te communiceren met collega’s, leidinggevenden en klanten. Dit resulteert in:

✅ Vermindering van fouten in communicatie en administratie.

✅ Verbeterde naleving van veiligheidsprotocollen.

✅ Snellere reactie op noodsituaties.

✅ Grotere tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers.

Onze incompany taaltrainingen zijn speciaal ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van de taalvaardigheden die nodig zijn om fouten te minimaliseren en een veilige werkomgeving te bevorderen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *