DLO/LMS-taalcursus versus incompany taaltraining bij Zend’r taal

13 oktober 2023

Elk jaar zijn er klanten bij Zend’r taal die de volgende vraag stellen: “Wat is het verschil tussen een online taaltraining via een DLO/LMS en een incompany taaltraining bij Zend’r taal?”. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training die de medewerker online en in zijn eigen tijd moet volgen een betere optie. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerker) past.

Er zijn vele manieren om je anderstalige medewerkers een taaltraining aan te bieden. Een LMS zoals Good habitz of Lestbest kan een goedkope, laagdrempelige methode zijn die weinig tijd kost. Een taaltraining op maat kan een betere investering zijn, die beter past bij jou moeilijk te motiveren type medewerkers: bijv. Laaggeschoolde die niet veel scholing in eigen land hebben gehad (geen college/university), of hooggeschoolde medewerkers die het druk genoeg hebben in hun nieuwe baan.

Laten we de voor- en nadelen van beide opties verkennen om je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Taaltraining via een DLO/LMS:

Voordelen:

1. Flexibiliteit: DLO’s/LMS’en bieden 24/7 toegang tot leermateriaal, waardoor je op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt kunt studeren.

2. Toegang tot Hulpmiddelen: Deze systemen bieden vaak een breed scala aan hulpmiddelen, waaronder video’s, oefeningen en interactieve lessen.

3. Kostenbesparend: DLO/LMS-systemen kunnen kostenefficiënt zijn, vooral als je al bekend bent met zelfstudie en discipline hebt.

Nadelen:

1. Gebrek aan persoonlijke begeleiding: Het ontbreken van directe toegang tot een leraar of begeleider kan leiden tot uitdagingen bij het stellen van vragen en het ontvangen van feedback.

2. Gebrek aan interactie: Het kan moeilijk zijn om je spreek- en luistervaardigheden te ontwikkelen zonder regelmatige interactie met een taaldocent en medestudenten.

3. Minder motivatie: Voor sommige mensen kan het gebrek aan externe motivatie en verantwoording leiden tot een gebrek aan doorzettingsvermogen.

Incompany Taaltraining bij Zend’r Taaltrainingen

Voordelen:

1. Individuele aandacht: Bij Zend’r Taaltrainingen ontvang je persoonlijke begeleiding van ervaren en hoogopgeleide taaldocenten. Dit betekent dat je vragen kunt stellen en feedback kunt krijgen, afgestemd op jouw behoeften.

2. Interactie en conversatie: Onze taaltrainingen omvatten vaak groepslessen en conversatiesessies, waardoor je je spreek- en luistervaardigheden kunt oefenen. Ook bootsen wij praktijksituaties na die zij in hun werk tegenkomen.

3. Motivatie: De structuur en ondersteuning die je krijgt bij Zend’r kunnen je helpen gemotiveerd te blijven en je taaldoelen te bereiken.

4. Maatwerk: Onze trainingen kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften, of je nu een beginner bent of al enige kennis hebt.

Nadelen:

1. Vastgestelde Planning: Zend’r-trainingen volgen meestal een vaste lesplanning, wat minder flexibiliteit kan bieden voor mensen met drukke schema’s.

2. Kosten: Persoonlijke training kan duurder zijn dan online systemen, maar de investering in de taalvaardigheid zie je op lange termijn terug in de resultaten

De juiste keuze hangt af van je persoonlijke leerstijl en behoeften. Als je flexibiliteit en zelfmotivatie belangrijk vindt, kan taaltraining via een DLO/LMS geschikt zijn. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding, interactie en een gestructureerde aanpak, dan zijn Zend’r Taaltrainingen wellicht de juiste keuze voor jou. Meerdere studenten gaven in hun reviews aan dat zij via een groot (online) taalinstituut minder hebben geleerd dan bij Zend’r. Zie deze hieronder.

Ongeacht welke optie je kiest, onthoud dat het leren van een nieuwe taal een waardevolle investering is in je toekomst. Het opent deuren naar nieuwe culturen, kansen en vriendschappen, en kan een verrijkende ervaring zijn, ongeacht hoe je ervoor kiest om te leren.

Omdat ons bedrijf een lokaal Nederlands bedrijf is en de meeste van mijn collega’s Nederlands spreken en ik ze soepel met ze wil communiceren, meldde ik me aan voor de taalcursus. Ik woon in Nederland en ga binnenkort de Nederlandse nationaliteit verkrijgen.

Ik schreef mij in voor deze incompany taaltraining, omdat ik al bij een ander taalinstituut zat, waar er te veel studenten waren. Daar was het moeilijk om met de leraar te communiceren. Hij was niet bereikbaar. Deze cursus maakt het mogelijk om meer te spreken en te helpen mijn Nederlands te vergroten. 

Zend’r taal blinkt uit in goede leermethoden, duidelijke communicatie, nuttig leermateriaal en leuke leeromgevingen (bijv. Bij Van der Valk oefenden we het bestellen van een kop koffie en het boeken van een hotelkamer).

Puntje van verbetering: ik zou meer spreekoefeningen tijdens de lessen willen omdat we meestal geen tijd hebben om thuis te oefenen.

De docenten van Zend’r taal (ik had Alix en Elise) hebben een zeer goede taalbeheersing.

Het meest nuttig tijdens de lessen vond ik elkaar vragen stellen in het Nederlands en antwoorden vinden tijdens leesoefeningen.

Alix en Elise zijn heel goed voor Engels sprekenden.

Het resultaat is dat mijn spreekniveau toenam en ik beter ben in luisteren.

Ablikim Abdulkerim 28, Software Tester at plieger

Aan het begin twijfelde of het moeilijk was. Ik besloot contact met Elise op te nemen omdat ik het op school, bij een groot taalinstituut, veel te druk vond (overbevolking). Met jou ging alles beter. Elises lessen hebben het voor mij gemakkelijker gemaakt om met werk om te gaan. Het meest nuttig vond ik een gesprek voeren: dat was voor mij het gemakkelijkst.

Ik beveel Elise aan, omdat onderwijs bij haar bedrijf niet moeilijk is. Ik begrijp grammatica nu beter en spreek sneller.

Hadi Shahoud, 30 (Syrie)

Eigenaar Car stylist_Noordwijkerhout

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *