Taalcursus in de bibliotheek versus incompany taaltraining bij Zend’r taal

6 oktober 2023

Elk jaar komen klanten bij Zend’r taal met de vraag: “Wat is het verschil tussen een taaltraining bij de bibliotheek en een taaltraining bij Zend’r taal?”. Dit is een uitstekende vraag. Wij begrijpen de behoefte om het verschil te snappen, aangezien het een keuze is die van invloed is op je bedrijfsstructuur en een hogere investering van je vraagt. Bij Zend’r taal bieden we alleen incompany, op maat gemaakte trajecten onder begeleiding van hoogopgeleid personeel, maar het kan zomaar zijn dat deze aanpak niet bij jouw wensen en eisen past. Soms is een training verzorgd door vrijwilligers een betere optie. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van elk type taalcursus op een eerlijke en transparante manier. Zo kun jij vervolgens vaststellen welk type cursus beter bij jou(w medewerkers) past. 

Taaltraining in de Bibliotheek

Voordelen:

1. Kostenefficiënt: Veel bibliotheekprogramma’s bieden gratis of betaalbare taaltrainingen, wat een kostenefficiënte optie kan zijn.

2. Toegang tot Hulpmiddelen: Bibliotheken hebben vaak een uitgebreide collectie taalbronnen, waaronder boeken, audioboeken en online hulpmiddelen.

3. Leren in een Groep: Sommige bibliotheekcursussen worden in groepsverband gegeven, wat je de kans biedt om te oefenen met andere leerlingen.

4. Lessen door gemotiveerde taalvrijwilligers en docenten: de lessen worden gegeven door taalvrijwilligers, die die met veel plezier doen.

Nadelen:

  1. Beperkte Begeleiding: In bibliotheekcursussen is er meestal beperkte persoonlijke begeleiding, wat betekent dat je wellicht niet snel antwoord krijgt op je vragen of feedback op je vooruitgang. 
  2. Tragere vooruitgang: door hetgeen dat in punt 1 is genoemd

3. Gebrek aan Flexibiliteit: De lesroosters en cursusinhoud kunnen beperkt zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om je training aan je specifieke behoeften aan te passen. 

4. Inzet afhankelijk van intrinsieke motivatie: als manager is het moeilijk om te controleren of de medewerker daadwerkelijk naar de cursus gaat. 

4. Minder Motivatie: Omdat de training vaak in groepen plaatsvindt, kan gebrek aan motivatie een uitdaging zijn voor sommige deelnemers.

Zend’r Taaltrainingen: De Persoonlijke Aanpak

Voordelen:

1. Individuele Begeleiding: Zend’r Taaltrainingen bieden persoonlijke begeleiding van ervaren taaldocenten. Je kunt vragen stellen, feedback krijgen en je training aanpassen aan jouw behoeften.

2. Flexibiliteit: Onze trainingen kunnen worden aangepast aan jouw planning en specifieke doelen. We bieden flexibiliteit voor mensen met drukke schema’s.

3. Interactie en Conversatie: Zend’r-trainingen omvatten vaak groepslessen en conversatiesessies, waardoor je je spreek- en luistervaardigheden kunt oefenen.

4. Motivatie: De gestructureerde aanpak en persoonlijke ondersteuning bij Zend’r kunnen je helpen gemotiveerd te blijven en je taaldoelen te bereiken.

Nadelen:

1. Kosten: Zend’r-trainingen kunnen duurder zijn dan sommige bibliotheekprogramma’s, maar de investering in je taalvaardigheid kan op lange termijn van onschatbare waarde zijn.

2. Beperkt Tot Specifieke Talen: Zend’r biedt gespecialiseerde taaltrainingen, terwijl sommige bibliotheken een breder scala aan talen kunnen aanbieden.

De juiste keuze hangt af van je persoonlijke leerstijl en behoeften. Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte optie en het niet erg vindt om zelfstandig te studeren, kan taaltraining in de bibliotheek een goede keuze zijn. Als je daarentegen persoonlijke begeleiding, interactie en flexibiliteit waardeert, dan zijn Zend’r Taaltrainingen wellicht de juiste keuze voor jou of jouw medewerkers.

Ongeacht welke optie je kiest, onthoud dat het leren van een nieuwe taal een waardevolle investering is in je toekomst. Het vergroot je horizon, opent deuren naar nieuwe culturen en kansen, en verrijkt je leven op vele manieren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *