Ik voel me zo EENZAAM!

15 september 2023

Een kwetsbare opmerking die je vast niet zo snel durft te plaatsen. Eenzaamheid verwacht je alleen bij bejaarden die nooit meer worden opgezocht door familie.

Althans.. dat dacht ik 😊

Volgens cijfers van de GGD voelt 50% (!) van de volwassenen (18-64 jaar, niet eens de bejaarde medemens, dus) zich eenzaam.

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗸𝗼𝗺𝗲𝗿𝘀 ᴠᴏᴇʟᴇɴ ᴢɪᴄʜ ᴠᴏᴏʀᴀʟ ᴇᴇɴᴢᴀᴀᴍ.

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗸𝗼𝗺𝗲𝗿𝘀 krijgen vaak te maken met gevoelens van eenzaamheid wanneer ze zich in Nederland vestigen. Het leren van een nieuwe taal is één van de onderdelen, maar het gaat verder dan dat. Het gaat om het 𝗼𝗽𝗯𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻, het 𝗯𝗲𝗴𝗿𝗶𝗷𝗽𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝘂𝗿 en het vinden van 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴 in de onbekende omgeving.

Jij als HR-medewerker of manager staat voor de uitdaging de nieuwkomer binnen boord te houden. Weet dan dat de volgende elementen een rol spelen bij nieuwkomers:

➡ 𝗜𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲: Nieuwkomers voelen zich geïsoleerd, omdat ze niet altijd in staat zijn om te communiceren of relaties op te bouwen door 𝘁𝗮𝗮𝗹𝗯𝗮𝗿𝗿𝗶è𝗿𝗲𝘀.

➡𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵: Eenzaamheid kan leiden tot ernstige mentale gezondheidsproblemen, zoals 𝗱𝗲𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗮𝗻𝗴𝘀𝘁, wat een negatieve invloed heeft op het welzijn van nieuwkomers (lees: verzuim voor jouw bedrijf!)

➡𝗪𝗲𝗿𝗸 𝗲𝗻 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲: Het beheersen van de taal is vaak een cruciale factor voor 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲, waaronder het vinden van werk en het deelnemen aan de samenleving.

Onze incompany taaltrainingen zijn specifiek ontworpen om 𝘁𝗮𝗮𝗹𝗯𝗮𝗿𝗿𝗶è𝗿𝗲𝘀 te 𝗱𝗼𝗼𝗿𝗯𝗿𝗲𝗸𝗲𝗻 en een 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗲𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 te bevorderen.

Onze taalpakketten bevatten:

🚀 Taalvaardigheid ➡ effectief communiceren en zich 𝘇𝗲𝗹𝗳𝘃𝗲𝗿𝘇𝗲𝗸𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿 voelen.

🚀 Cultuur en integratie ➡ begrip van de lokale 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝘂𝗿 en gebruiken om zich gemakkelijker aan te passen aan de nieuwe omgeving.

🚀 Sociale verbindingen ➡ veel interactie, veel spreekvaardigheid, zodat zij weten hoe ze sociale relaties opbouwen, zowel binnen als buiten de 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗽𝗹𝗲𝗸.

Samen kunnen we de eenzaamheid onder nieuwkomers verminderen en hen helpen zich welkom te voelen en te gedijen in hun nieuwe thuisland.

💟 Voor een 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝗲𝘃𝗲𝗿𝗲 en 𝗴𝗮𝘀𝘁𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲 samenleving!

Herken je eenzaamheid vooral voor jezelf? Je bent niet alleen hierin!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *