De AKV toets en de Taaltoets voor universitaire medische beroepen 

Bent u buitenlandse arts, tandarts, apotheker, gezondheidspsycholoog, psychotherapeut of klinisch fysicus en heeft u uw diploma buiten de EER (Europese Unie en Lichtenstein, Noorwegen en IJsland) of Zwitserland behaald? Dan moet u in Nederland – naast een beroepsinhoudelijk examen – de Algemene Kennis- en Vaardighedentoets; de AKV doen.

De toets bestaat uit vier onderdelen:
a. Samenvatten & Presenteren
b. Gesprek & Verslag
c. Engelse leesvaardigheid
d. Kennis van de Nederlandse gezondheidzorg
Wij kunnen u helpen met de voorbereiding op toets a, b en d.

Heeft u uw medische diploma binnen de EER of in Zwitserland  gehaald? Dan hoeft u alleen de Taaltoets; toets a en b te maken. 

De AKV toets voor HBO- en MBO- beroepen 

Heeft u uw opleiding in de EER of in Zwitserland gedaan? Dan hoeft u alleen te bewijzen dat uw taalniveau B1 (voor verpleegkundigen) of B2 (voor fysiotherapeuten, physician assistants, verloskundigen, bachelor medisch hulpverleners en de geregistreerd-mondhygiënisten). Dat kan met Staatsexamen NT2-1 (B1) of het Staatsexamen NT2-2 (B2). 

Heeft u uw opleiding buiten de EER (Europese Unie en Lichtenstein, Noorwegen en IJsland) of Zwitserland behaald? Dan maakt u de AKV toets voor MBO- en HBO beroepen.

De toets bestaat uit 3 onderdelen:
a. Nederlandse taal
b. Engelse taal
c. Kennis van Nederlandse uitdrukkingen in de zorg.
Wij kunnen u voorbereiden op deel a. en c.

Wij bereiden u voor met privélessen. De prijs van privéles is € 80,- per uur.

Om u goed voor te bereiden op de AKV-toets moet uw taalniveau voor de universitaire en HBO-beroepen minimaal B2 zijn, voor de MBO beroepen is taalniveau B1 voldoende. Als u zich aanmeldt voor privélessen ter voorbereiding op de AKV toets, krijgt u een uitnodiging voor een intake. Na de intake bepalen we hoeveel lessen u ongeveer nodig heeft voor een goede voorbereiding.

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

    {{all your other form tags and shortcodes go here}}

    ×

    Hello!

    Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

    × Hoe kan ik je helpen?